Dr. Schüssler Celzouttherapie

Dr.Schüssler (1821 - 1898) was homeopathische arts die onderzoek deed naar mineraalstoffen in het menslijk lichaam. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalstoffen terug te voeren zijn, en wel op een heel specifiek tekort, namelijk in de cel. Mineraalstoffen zijn de bouwstoffen en bedrijfstoffen van de cel. Schussler kwam tot het inzicht, dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam, ontstaat door het aanvullen van de tekorten.

  • Celzouten werken als prikkel
  • Celzouten hebben een regulerende werking
  • Celzouten vullen aan
  • Celzouten werken als drager van informatie en energie

Hoe te gebruiken?

Afhankelijk van de behoefte van het lichaam moet bij een goede dosering ook met de reserves rekening worden gehouden. Sommige mensen hebben aan een lage dosering (3 tabl. per celzout) al genoeg en andere hebben grote hoeveelheden (30 tabl.) per mineraalstof nodig om een reactie te krijgen. Er kan een grote behoefte aan een of meerdere mineraalstoffen ontstaan, dat duid op hoe groot een tekort is en wordt met verloop van tijd en inname van de mineraalstoffen minder. Hoe groter de behoefte hoe sneller de tabletten in het mond oplossen.

Uitwendig gebruik van de celzouten werkt ondersteunend bij het inwendige gebruik. Men kan zo gericht plaatsen van het lichaam voorzien van celzouten. In acute situaties kunnen ze als een brij worden opgebracht. Ze kunnen ook in een masker of pakking worden verwerkt. Andere prima werkende manieren zijn een voeten-, hand-, of lichaamsbad, en het toevoegen aan bestaande gels of crèmes.

Voor meer informatie bel 0181-404121 of stuur een e-mail.

Verloop van een consult

Het consult bestaat uit een gezichtsanalyse. Een gezichtsanalyse is een zeer gerichte manier om tot een persoonlijk afgestemde dosering te komen. Het gezicht is het meest doorbloede huid oppervlak. In ons gezicht is dan ook veel af te lezen wat er zich op biochemisch vlak afspeelt in het lichaam. Door middel van gezichtsanalyse en aan hand van symptomen kan worden vastgesteld welke mineraalstoffen nodig zijn en hoe groot de tekorten zijn.

Aan de hand van kleuren, verschillende vormen en plaatsen van rimpels, traanzakken, verdikkingen, droge, vetarme of juist vette huid en haren kan de celzouttherapeut inzicht krijgen in de mineraalstof huishouding. Maar ook pukkels, mee-eters, pigmentvlekken, couperose, mondgeur, bloedend tandvlees, witte vlekken op tanden en nagels, splinterende nagels, trek in chocola, zout en/of zoet e.a. wijzen op mineraalstof tekorten.

Een persoonlijke gezichtsanalyse duurt 1,5 tot 2 uur, en is in de begin aan te raden om een goed beeld van de mineraalstofhuishoudingte krijgen. Hierbij wordt gekeken welke mineraalstoffen nodig zijn en in welke hoeveelheid. Om tot een goed beeld te komen worden de cliënten gevraagd onopgemaakt te komen.

Door de aangeraden mineraalstoffen wordt het lichaam aangezet om weer aan het werk te gaan. Hierdoor kunnen reacties ontstaan, of en welke reacties er ontstaan, hangt af van de individuele situatie. Afhankelijk van welke belasting het lichaam moet afbouwen en welke opbouw werkzaamheden nodig zijn. Sommige mensen merken meteen een verbeteringen, maar het kan ook gebeuren dat mensen meer vermoeid zijn als normaal, lichte temperatuurverhoging, de ontlasting verandert enz. (informeer bij uw celzouttherapeut).

Links

Meer informatie is te vinden op:
www.bloesem-remedies.nl
www.celzouten.nl.

Voor

Na

Voor een Celzouttherapie
Januari 2007

Na een Celzouttherapie
Juni 2007
(na gebruik van mineraalstoffen)

Deze foto's zijn gemaakt voor en na mijn opleiding tot Schüssler Mineraalstof Therapeut en spreken voor zich. Ondanks het verschil van lichtinval zijn in het gezicht duidelijke veranderingen te zien. De donkere foto is opgenomen in januari en de andere in juni aan het eind van de opleiding na een heel intensieve inname van de celzouten.