Wat is Fonoforese?

Fonoforese of toonpunctuur is een zachte, subtiele, maar zeer krachtige vorm van therapie die middels geluidsfrequenties van stemvorken diep op het lichaam in werkt, tot op DNA niveau. Hierbij wordt de aangeslagen stemvork op het lichaam gezet, ernaar geluisterd of de stemvork wordt bij het lichaam in het energieveld gehouden. Hierdoor ontstaat in het gehele energieveld een helende resonantie.

fonoforese

Hoe werkt het?

Alles bestaat uit trillingen. Dieren, planten, steen, de aarde, de planeten, het gehele universum en ook mensen hebben allemaal een eigen unieke trilling of frequentie. Als een mens ziek is, is hij letterlijk ontstemt, zijn unieke trillingsfrequentie is uit balans. In de traditionele Chinese geneeswijzen wordt gesproken over een blokkade. De energie stroomt niet meer vrij door het lichaam waardoor er blokkades (klachten) ontstaan. Door de aangeslagen stemvork op het lichaam te zetten of ernaar te luisteren, herstelt de energiebalans in het lichaam. De diepe cel- massage heft de blokkade op en brengt de energie weer in beweging. Het zelf herstellend vermogen wordt geactiveerd.

Wanneer helpt Fonoforese?

Fonoforese helpt bij fysieke klachten zoals pijnlijke spieren en gewrichten, vermoeidheid, ontstekingen, menstruatie- en overgangsklachten, pijnklachten en vele andere klachten. Maar ook op emotionele en psychische klachten zo als stress, vermoeidheid, angsten, verdriet, onzekerheid en andere klachten heeft Fonoforese een positieve uitwerking. Door de diepgang en intensiviteit worden diepe processen aangegaan en de persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd.

Welke behandelingen zijn mogelijk?

Tijdens de Shiatsumassage maak ik vaak gebruik van de stemvorken. Als ik op een heftige pijnpunt kom zet ik hier graag een stemvork op. Dat is minder pijnlijk dan alleen maar druk uitoefenen en doeltreffender. Ook zet ik vaak een of meer stemvorken op specifieke punten om een meridiaan extra te stimuleren of een extra dimensie aan rust te creëren. Ook de combinatie van Voetreflexmassage met de Fonoforese chakrabehandeling is diep ontspannend en uitbalancerend. Natuurlijk is een behandeling met alleen de stemvorken ook heerlijk.