Over Binnen

Alle therapieën van Praktijk Binnen worden door mij, Maria Jonker gegeven. Mijn praktijk is gevestigd in de aanbouw in onze achtertuin in het mooie Rockanje.

Mijn Verhaal

Opgegroeid in Duitsland op een boerderij buiten het dorp was ik als klein kind al erg verbonden met de natuur. In deze tijd wist ik nog niets van acupunctuur, Shiatsu of homeopathie maar mijn oma was altijd bezig met kruiden en huismiddeltjes en had voor elk kwaaltje een middeltje. Na mijn opleiding als gezinsverzorgende werkte ik in het Zwarte woud vaak op boerderijen waar de mensen nog heel dicht bij de natuur stonden. Via een uitwisselingsreis naar Canada waar ik op een boerderij werkte en mijn man leerde kennen, kwam ik in Nederland terecht. Met inmiddels twee kleine kinderen, ver van familie en vrienden en zonder ruimte en natuur (bos) om me heen, kwam ik langzaam in een neerwaartse spiraal terecht. Voor mijn gevoel was ik niet ziek maar klachten als chronische vermoeidheid, gebrek aan energie, gebrek aan zelfvertrouwen, verlegenheid, mensenschuwheid, vergeetachtigheid, concentratiestoornissen, paniekaanvallen, angsten, en nog meer vage klachten brachten mij steeds meer in een isolatie. Uiteindelijk met hulp van homeopathie en verschillende andere therapieën en cursussen begreep ik mijzelf beter en kon de angsten meer en meer loslaten. Het ging stukken beter met mij, in deze tijd werd ons gezin compleet met nog een zoon en ging ik mij steeds meer verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Om mijzelf verder te ontwikkelen en weer onder mensen te komen begon ik in 1999 aan mijn opleiding bij de CSMBK voor Shiatsu en Reflexzonemassage. Tijdens deze opleiding vielen steeds meer puzzelstukjes op hun plek, zo werd in 2001 een amalgaambelasting bij mij vastgesteld die jarenlang voor veel ellende had gezorgd. In 2003 studeerde ik af en sindsdien werk ik met passie en veel voldoening in mijn praktijk. Een rode draad door mijn leven was de obesitas. Zo werd ik als kind van 9 al op een dieet van 800 calorieën gezet. Toen ik in 2004 in aanraking kwam met de Schüssler Celzout therapie, begon ik meer en meer te begrijpen dat ik tijdens het jarenlange vasten grote roofbouw, van belangrijke stoffen, op mijn lichaam had gepleegd. Omdat de mineraalstoffen mij erg boeiden en ik meer erover wou weten ging ik in 2007 naar Duitsland voor de opleiding tot Mineraalstof Raadgever bij Margit Müller Fraling. Met veel plezier ben ik sindsdien bijscholingen, lezingen en nascholingen over de verschillende onderwerpen aan het volgen. Sinds 2003 ben ik als Shiatsu en Reflexzone massagetherapeut geregistreerd bij de NVST. Meestal combineer ik de therapieën, afhankelijk van wat nodig is op het moment.

Openingstijden

Praktijk Binnen is van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 21.00 geopend. Behandelingen op afspraak.

Tarieven

  • Consult van 120 minuten € 98,00 euro
  • Consult van 90 minuten € 80,00 euro
  • Consult van 60 minuten € 60,00 euro
  • Consult van 45 minuten € 50,00 euro
  • Consult van 30 minuten € 37,00 euro

De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten deels of geheel vanuit het aanvullend pakket. Informeer bij uw zorgverzekering. Bij afmeldingen binnen 24 uur voor de gemaakte afspraak worden de kosten voor het geboekte consult in rekening gebracht.

Consulten aan huis

Voor behandelingen bij de patiënt aan huis geldt, indien de afstand meer dan 3 km is een onkostenvergoeding van 30 cent per km. Boven 20 km op afspraak.

  • Lid van de NVST Nr. L1466 Klacht en tuchtrecht via NVST
  • Lid van RBCZ Nr. 107597R
  • AGB Code therapeut Nr. 900300568
  • AGB Code praktijk Nr. 90009526
  • KVK. Rotterdam Nr. 24465038

Routebeschrijving

Neem vanaf Rotterdam de A15 richting Europoort. Neem bij afslag 12 de N57 richting Hellevoetsluis en ga na 8,6 km bij de rotonde rechtsaf naar Rockanje. Ga na 2,9 km bij de volgende rotonde recht door (tweede afslag) en na 1,1 km rechtsaf de Middeldijk op. Ga na 450 meter linksaf de Hoogvlietlaan op Google maps