Reflexzonetherapie

In 1938 ontdekt dr. Fitzgerald en Eunice Ingham uit Amerika stenen platen over Reflexzonemassage van de maya's. Zij ontcijferden deze en werkten ze medisch uit. Zij zijn de grondleggers van de huidige Reflexzonetherapie.

Hoe werkt Reflexzonetherapie?

De voeten en ook de handen zijn een weerspiegeling van het lichaam, er lopen vele onzichtbare energiestromen tussen het lichaam de voeten en de handen. Alleen al in de voet bevinden zich ongeveer 30.000 zenuwuiteinden die via reflexzones en/of drukpunten met specifieke organen, botten en spieren corresponderen.

Wat doet Reflexzonetherapie?

Wanneer de balans in het lichaam verstoord is kan een Reflexzonemassage het evenwicht weer herstellen. Door de massage van handen en /of voeten wordt de werking van de organen, botten en spieren beïnvloed, het lichaam wordt gestimuleerd en blokkades worden opgeheven.

Wanneer helpt Reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie geeft verlichting bij chronische of acute gezondheidsproblemen. Het werkt ondersteunend bij chronische ziekten en brengt ontspanning en verlichting. Een voetreflexmassage helpt bij onrust, slapeloosheid, oververmoeidheid, spanningshoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten. Verder heeft de massage een positieve werking op de spijsvertering, ademhaling, hart en bloedvaten, zenuwstelsel en het hormonsysteem. Maar een behandeling kan ook puur voor de ontspanning en als verwennerij. Mensen die erg in hun hoofd zitten hebben veel baat bij een voetreflexmassage omdat het overmaat aan energie uit het hoofd naar de voeten wordt gehaald. Er ontstaat stilte en rust in het hoofd en je voelt je meer geaard en in balans.

Verloop van een Reflexzone consult

Een voetreflexmassage duurt 60 minuten en begint altijd met een kort gesprek om een beeld te krijgen van wat er vandaag speelt en waar ik op moet letten. Tijdens de massage die op een behandeltafel wordt gegeven gebruik ik meestal Arnicaolie van Weleda, deze olie geurt heerlijk en voelt prettig aan. Daarnaast stimuleert het onze natuurlijke warmtehuishouding en de beschermende functie van de huid. Is een orgaan of lichaamsdeel uit balans dan is de corresponderende zone op de voet pijnlijk. Door het doelgerichte masseren van de reflexpunten op de voet wordt het zelfherstellende vermogen van het desbetreffende orgaan gestimuleerd . Naast deze specifieke zones word tijdens een behandeling de hele voet gemasseerd wat een regulerende en ontspannende uitwerking heeft op het gehele lichaam.

Na een behandeling volgt een korte nabespreking en is het belangrijk om wat lauw water te drinken om de uitscheiding die nu geactiveerd is te ondersteunen.

De meeste klachten zijn in de loop van een lange periode ontstaan en hebben daarom ook meerdere behandelingen nodig om te herstellen. De frequentie en hoeveelheid van de behandelingen hangt dan ook af van de aard van de klachten en de conditie.